Home » Новини » Проверка доказва, че Иван Ангелов-Пилето е изтъргувал фурмите

Проверка доказва, че Иван Ангелов-Пилето е изтъргувал фурмите

Сподели новината

Иван Ангелов – Пилето – Градуса, който първо сам се похвали пред Комисията по ревизията на Мая Манолова, че е направил добра печалба от дарените на Българския червен кръст от Обединените арабски емирства фурми, а после се отрече от думите си при разпит в прокуратурата, наистина ги е търгувал

Това е доказала проверка на скандалния казус. Официално тя ще излезе до дни, разкрива 19min.bg. До момента единственият публично известен момент по целия заплетен и мъглив казус беше командировъчно на тогавашния икономически министър Караниколов, при това – противозаконно и доста странно за юрист като него, пусната със задна дата.

Понеже става въпрос, ако се вярва на официалните съобщения, за 12 тона от екзотичните плодове, а най-ниската цена е 6 лв. на килограм на борсата, това са поне за 72 000 лв. Котировките обаче стигат 20 лв. на кило, т.е. сумата може да се окаже и 240 000 лв.

Пред парламента собственикът, медийно известен като Пилето,  добави и нов оттенък, който досега не знаехме – че имало частичен бартер за фурмите. Въпросът е колко частичен е бил, ако целият оборот на компанията е приблизително равен само на тази пратка?

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената