Home » Новини » След като Кьовеши ни смъмри – 23-ма български магистрати кандидатстват за европрокурори

След като Кьовеши ни смъмри – 23-ма български магистрати кандидатстват за европрокурори

Сподели новината

Общо 23-ма магистрати са депозирали заявленията си за участие в процедурата по избор на шестима делегирани прокурори, които да станат част от новосформираната Европейска прокуратура.

При новата процедура трябва да бъдат избрани още шестима делегирани прокурори. Това се случва, след като през февруари Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет излъчи десетима кандидати, от които обаче бяха одобрени само четирима.

Шефката на европрокуратурата два пъти поиска от България да запълни квотата си, като заяви това и по време на визитата си у нас преди около месец.

Процедурата се провежда на три етапа – допускане по документи на кандидатите, изслушване на допуснатите кандидати и обявяване на решението за одобряване на кандидати за европейски делегирани прокурори.

С посоченото решение е определена Комисия по допустимост на кандидатите, в състав трима членове на ПК на ВСС: Стефан Петров – председател, Светлана Бошнакова и Георги Кузманов – членове.

Одобрените кандидати за европейски делегирани прокурори се изслушват от Прокурорската колегия, като членовете ѝ имат право да гласуват подкрепа за шестима от тях.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената