Home » Новини » Спорът за машините продължава: От ”Сиела” могли да понесат половин, но не и 7 млн. загуба

Спорът за машините продължава: От ”Сиела” могли да понесат половин, но не и 7 млн. загуба

Сподели новината

Възелът с между Централната избирателна комисия и фирмата-доставчик на машините за изборите все още не е разплетен. Според шефа на ”Сиела”, за да се стигне до спора, заради който месец преди изборите не е ясно как и кога ще се доставят допълнителните машини, причината била, че някой бърка в сметките, но не си признава. ”Изглежда членовете на ЦИК трябва да защитят някакви позиции пред своите партии”, коментира Веселин Тодоров.

„Можем да си позволим от сделката за доставка на допълнителни машини за изборите да сме на загуба половин милион лева, което ще стане, ако се приеме нашата цена, но няма как да си позволим загуба от 7 млн. лв., каквото се получава при цената на Централната избирателна комисия“, отбеляза той. Към момента изборната комисия предлага пряко договаряне при цена от 6.5 млн., а фирмата иска двойно по-голяма сума – 15 млн. лв.

Тодоров коментира, че още преди седем години, когато фирмата се е захванала с тази дейност, е бил предупреден да не се захваща, защото се набърква в политиката политиците ще го смажат. „Никой не се обади да ми каже: „Аз казах ли ти?“, но така се случи“, поясни шефът на „Сиела“.

Според Тодоров, ако ЦИК не реши друго има как да се доставят нужните 1500 машини в срок, защото около 700 са на склад в Амстердам, а 800 ще бъдат произведени до сряда и могат да се доставят до края на другата седмица. Веселин Тодоров уточни, че сделката вероятно ще е директно между ЦИК и производителя на машините „Смартматик“, като „Сиела“ само могат да помогнат, ако бъдат помолени.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената