Home » Новини » Франс прес: Протестна партия в България начело, избирателите наказаха ГЕРБ

Франс прес: Протестна партия в България начело, избирателите наказаха ГЕРБ

Сподели новината

Прогнозните социологически проучвания след предсрочните парламентарни избори в България показват, че гласоподавателите, ядосани от неистовата корупция, са наказали партията на бившия премиер Бойко Борисов ГЕРБ. Борисов управлява три мандата, но загуби днешните избори от нова анти-истаблишмънт формация, оглавявана от превърналия се от певец в политик Слави Трифонов.

Последните социологически проучвания прогнозираха, че партията на Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН), създадена едва миналата година – има минимална преднина пред ГЕРБ на Борисов.


Според различните прогнози на социолозите, двете партии ще спечелят между 21 и 24 процента от гласовете на тези избори, помрачени от ниска избирателна активност, а това ще доведе до липса на работещо мнозинство в един силно фрагментиран парламент.


Това на свой ред повдига въпроса за възможната перспектива за по-нататъшни избори до установяването на стабилно правителство чрез коалиции и съюзи между по-малките партии, пише още БГНЕС.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената