Home » Новини » Тошко Йорданов: Кабинетът ще го представим като му дойде времето, логично е да има разговори в парламента

Тошко Йорданов: Кабинетът ще го представим като му дойде времето, логично е да има разговори в парламента

Сподели новината

Г-н Трифонов е на работа в момента, работи в 7/8 ТВ. След националния референдум, тогава стана ясно, че или трябва да се откажем, или да направим политическа партия. Тази партия е правена от зор. Кабинетът ще ви го представя скоро, като му дойде времето.

Това каза зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти. МС са изпълнители, а тяхната смяна става през парламента, на който гражданите са гласували доверие.

Съвсем скоро означава съвсем скоро. Представянето на проектокабинета беше през телевизия. Имахме неформален разговор без договорки с ИМВ, за да се договорим за среща в парламента. Логично е да имаме партньори. Учуден съм, че за ДБ ние сме по-голям враг от ГЕРБ.  

Логично е да има разговори и с останалите партии. Ние отново ще представим наш проект за кабинет. Ако не бъде подкрепен, ще има предсрочни избори.

Г-н  Николай Василев се е срещал с нашия икономически екип. Той е добър финансов експерт. Ние не сме сектанти да не приемаме чуждо мнение. С огромно удоволствие ще продължим да работим заедно, ако г-н Василев има желание за това

Важна е информацията и какво съдържа. Дали е по телевизията, дали е на площада, това са различни форми на комуникация. Важно е информацията да достигне възможно най-бързо до хората. Комуникацията ни стига бързо до вас.

В момента не преговаряме с никого. Ние решихме да поемем сами отговорност. В предния парламент лидерите на ИМВ, на ДБ, ДПС и ГЕРБ идваха и казваха направете правителство без грам условие за каквото и да е било. Когато покажем следващия състав на кабинета, той отново ще върви с мерки. Депутатите ще трябва да гладуват тези неща да се реализират или да не се реализират.

Нямахме проблем с Кирил Петков и Николай Денков. Проблемът беше, че те се държат по детски. Ако някой откаже, другите не отиват. Асен Василев каза, че иска да разследва мръсните пари и ние се съгласихме. Предложихме му да извадим част от ДАНС и да мине на негово подчинение. Това той не го каза.

Съдебната реформа- ние смятаме, че главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. Ако някой ви каже, че ще смени Гешев с друг – лъже. Може да се премахне желязната хватка на Гешев върху прокуратурата. Да, прокуратурата трябва да се извади от съдебната власт. Гешев не се ползва с доверието на никого, освен на ДПС.

Драмата дойде от това ,че ИТН спечели изборите. В момента има емоционален стрес. Разликата от преди е, че ГЕРБ загуби изборите.

Филип Станев каза: Нека да се сложи край на човека-спасител. Слави Трифонов демонстрира и това да не се фокусираме върху лидер. Не е задължително лидерът на партията да оглави МС. : Джипката падна в дерето и на нейното място идва демокрацията. Ние сме казали ,че няма да работим с ГЕРБ, БСП и ДПС.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената