Home » Мнения » Теодор Ушев: Зеленски мотивира украинците за свещена война срещу агресора Путин
d182d0b5d0bed0b4d0bed180 d183d188d0b5d0b2 d0b7d0b5d0bbd0b5d0bdd181d0bad0b8 d0bcd0bed182d0b8d0b2d0b8d180d0b0 d183d0bad180d0b0d0b8d0bd - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Теодор Ушев: Зеленски мотивира украинците за свещена война срещу агресора Путин

Теодор Ушев: Зеленски мотивира украинците за свещена война срещу агресора Путин

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пропагандата. Често срещам тук споменаването на думата пропаганда в негативен аспект.
В една война, едно от най-силните оръжия е пропагандата. Ето накратко субективното ми наблюдение на бивш “рекламист” върху войната на Путинофашизма срещу Украйна. Това коментира във “Фейсбук” Теодор Ушев.

1. Ясно излагане на тезите.

Тук Украйна печели “на нула”. До такава степен, че Путин дори “Добър ден” да каже, никой не му вярва. Основен принцип на добрата пропаганда е – не лъжи! Приеми фактите, каквито са, и ги използвай умело за защита на тезите си.

В съвременното свръхтехнологично медийно пространство всичко е на показ – и никаква цензура не може да скрие истината. Истината е сила, дори когато не е в твоя полза.

2. Фактът, че Зеленски е актьор помага изключително на Украйна.

Той знае как да натисне правилната емоционална струна. Така той спечели на страната на Украйна целия свят. А киселата, гризачоподобна физиономия на Путин, цинизма и заядливото му, подигравателно поведение, може да впечатли само някои полуграмотни индивиди, свикнали да бъдат унижавани.

Респект към опонента – този урок руснаците никога не го научиха, нито в спорта, нито в политиката.

3. Медийното присъствие.

Съкрушителните кадри за руското насилие над мирното население на Украйна са навсякъде.

Докато руснаците само разказват “сказки” и мистични приказки за някакви жертви на украинците, някакви конспирации, без кадри, без репортажи, без разтърсващи свидетелства, без документи.

Това е така, защото те лъжат.

Техните истории са измислени. А днес трудно се монтират “фейк” документи – ще ги хванат веднага.

4. Мотивация на населението и армията.

И тук актьорският талант на Зеленски е решаващ. Той успява да мотивира всички – не само украинците. Войната за тях е свещена, отечествена. Тя е борба за цивилизация, демокрация, право на свободен избор. Зеленски побеждава всеки ден.

Ракетите може да разрушават градовете, но духът на украинците остава непокътнат. Идеологическите оръжия на руснаците са повредени. Руските войници не вярват в тази война, обезверени са, наплашени.

Путин не умее дори това. Руските “идеолози” толкова години не успяха да измислят дори най-елементарна доктрина, мотивация, цел, идеология.

Прословутото Z е пълна самодейност, аматьорщина – първо, този знак навява алюзия със свастика, което обслужва идеално тезата, че Путин е нацист.

Накратко – пропагандата на Русия се провали. Руските артисти са отвратени от Путин, интелектуалците са срещу него.

Останаха му само гръмогласни, платени клакьори, които със секването на паричните приходи ще губят все по-драстично глас.

Той успя с арогантността си да помогне на Зеленски в най-важната му победа – във формирането и затвърждаването на Украинската нация. Нация, която буди респект, почит и уважение в очите на западния човек.

А това значи само едно – Русия вече е загубила тази война. И последствията за тази държава ще са съкрушителни.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 122 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-17

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Когато България въоръжаваше “революциите” на четири континента

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Русия ...