Home » Бизнес » Георги Ангелов: Кризата настъпи в Русия

Георги Ангелов: Кризата настъпи в Русия

Сподели новината

Руската централна банка (ЦБР) вдигна основната лихва от 9.5% на 20%. В предишната криза с Крим лихвата стигна 17%, но сега е повече и това няма да е достатъчно. Това коментира във „Фейсбук“ Георги Ангелов.

ЦБР отложи отварянето на Московската борса до 15 часа, като ще прецени дали въобще да я отваря. Впоследствие се реши, че днес Московската борса няма да отваря.

ЦБР дефакто въведе частичен капиталов контрол, забрани на чужденци да продават своите руски ценни книжа, който не е продал, когато Путин започна войната, сега не може да се отърве от руските си книжа.

ЦБР задължи експортните компании да продават 80% от валутните си приходи и да ги обръщат в рубли, за да увеличи търсенето на местната валута и да намали девалвацията. Това е връщане към практиките от 90-те години.

Европейската централна банка затвори Сбербанк Европа – европейското поделение на най-голямата руска банка, тъй като не може да изплати депозитите на всички желаещи да си ги изтеглят. Сбербанк Европа с активи от 13 милиарда евро работи в осем страни, с централа в Австрия.

Рублата падна до рекордно ниски нива, в момента около 115 рубли за евро, пазарът е волатилен, явно ЦБР интервенира.

Поставете оценка:

3.5

Оценка 3.5 от 24 гласа.

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар