Home » Бизнес » Ще спасят ли българските туристи сезона в зимните курорти?

Ще спасят ли българските туристи сезона в зимните курорти?

Сподели новината

Чуждите туристи от „червените Ковид зони“ могат да посещават зимните ни курорти с PCR и „зелен сертификат“. Това гласи заповед на здравния министър.

„През вчерашния ден туризмът изпита сътресения. Важен е крайният резултат, който беше удовлетворителен за бранша. Това решения бе правилно. Трябваше да алармираме, а казусът между туризма и МЗ беше разрешен по най-правилния начин“, посочи председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско – Малин Бистрин в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Тази заповед леко стресира туристите. В един момент спряха да се приемат визите в консулството ни в Турция. Имаше стрес, но трябва да продължим с един успешен сезон – такъв, какъвто сме го задали“, сподели Бистрин.

„Според спецификата на зимния сезон имаме дни, в които българските туристи се насищат на ски. Минават коледните и новогодишните празници. След това има други страни, в които има ваканции. Познавайки тази специфика, се насочваме към този пазар“, каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско пред Bulgaria ON AIR.

„Тежък е моментът. Нашите стаи щяха да останат отоплени, но празни. Ресторантите – също. Настояваме за изграждане на работни комисии с различните ведомства, за да може да планираме заедно сезоните си по най-правилния начин“, посочи той.

Има вероятност да се повишат цените на картите за лифт, но това ще бъде само и единствено, за да оцелее браншът, информира събеседникът.

„Трябва да работим върху удоволствието и смисъла на почиването. Българинът ще дойде уикенда, но чужденецът идва за 5-10 дни. Трябва да се работи върху спецификата на всеки един престой“, подчерта Бистрин.

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар