Home » България » Красимир Дачев: Таван на газа не е решение
d0bad180d0b0d181d0b8d0bcd0b8d180 d0b4d0b0d187d0b5d0b2 d182d0b0d0b2d0b0d0bd d0bdd0b0 d0b3d0b0d0b7d0b0 d0bdd0b5 d0b5 d180d0b5d188d0b5 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Красимир Дачев: Таван на газа не е решение

Красимир Дачев: Таван на газа не е решение

Таван на цената на газа е работа на парче и не е сериозно. Toва заяви бизнесменът и заместник-председател на (Българска търговско-промишлена палата) БТПП Красимир Дачев пред БНТ.

По думите му бизнесът е вкаран в групата на недоразвитите държави и се връщат в държавата с бананите. Не могат да се правят прибързани и резки движения, настоя Дачев.

Според него трябва да има един аналитичен момент. Естествено, че няма да останем без газ, но въпросът е цената, която ни изхвърля от развитите държави. За какво да инвестираме в индустрия, която е убиваме в момента, недоумява Красимир Дачев.

Според него високите цени на тока пълнят хазната и не се произвежда много. Цените се вдигат и това създава впечатление, че произвеждаме много, а полека лека слизаме от сцената, че произвеждаме много, коментира още Дачев.

Икономистът от Института за пазарна икономика (ИПИ) Петър Ганев добави, че цената на газа се е вдигнала 9 пъти и тепърва щяла да се види каква ще е цената на синьото гориво през месец май. Спирането на газа не е довело до спирането на заводите. Ако продължи вдигането на цените на газа, може да се стигне до затваряне на предприятия и заводи. Внимателно трябва да се проведе разговор с компаниите, настоя Ганев.

Той увери, че безработицата е на много ниски нива и е много трудно да се говори за криза, ако има ниска безработица. Ако безработицата се покачи, тогава ще се появи тежкият социален феномен, посочи Ганев.

Поставете оценка:

1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-03

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Карадайъ: Ще обявим курс към предсрочни избори, когато сме готови

В Каолиновско се провеждат възпоменателни събития, посветени на жертвите на Възродителния процес от 1989 година. ...