Home » България » Мартин Димитров: Азерският газ е решението

Мартин Димитров: Азерският газ е решението

Сподели новината

Мартин Димитров: Азерският газ е решението

Снимка: БГНЕС

„Изключително важно е да се знае, ако наистина е договорено цялото количество азерски газ. България целенасочено бе държана в зависимост от Москва“, обяви пред Нова Нюз Мартин Димитров.

За него е редно министърът на енергетиката да разкрие повече за доставката втечнен газ от САЩ, за да успокои обществото. „Изключително важно е да се знае, ако наистина е договорено цялото количество азерски газ.

Още по темата

17 май 2022 15:35

10

15 апр 2022 10:45

16

България целенасочено бе държана в зависимост от Москва“, отбеляза той.

„Не трябва да зависим от „Газпром“ и да плащаме повече. Наивно е да се връщаме към старите практики и договорки с Москва. Рискуваме да се случи същото и да се спрат отново доставките. Купуването на целия азерски газ е най-доброто решение“, допълни Димитров.

По думите му има нужда от повече яснота и алтернативи, а и да искаме от ЕК да купува тя като единен потребител природен газ. „Трябва да бъде разяснено докъде стигат санкциите и какви са възможностите“, посочи Димитров.

Според него строителството на интерконектора с Гърция е напреднало много. „Поискахме дефицитът на БВП да не се увеличава. Нулевото ДДС за хляба е много сложно и се поема риск. Диференцираното ДДС за регулираните цени ще работи – за парното и газа трябва да има такова и ще свали цените веднага“, подчерта той.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар