Home » България » Николов: Мога да подам оставка във всеки един момент
d0bdd0b8d0bad0bed0bbd0bed0b2 d0bcd0bed0b3d0b0 d0b4d0b0 d0bfd0bed0b4d0b0d0bc d0bed181d182d0b0d0b2d0bad0b0 d0b2d18ad0b2 d0b2d181d0b5d0ba - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Николов: Мога да подам оставка във всеки един момент

Николов: Мога да подам оставка във всеки един момент


Снимка: БГНЕС

Какво ще бъде бъдещето на енергийния министър Александър Николов, ако ИТН напусне коалицията?

Николов и Слави Трифонов не са коментирали ситуацията.

“Не сме говорили. Ангажиментът, който съм поел, е да си върша работата максимално добре. От там нататък политическите решения се обсъждат на друго ниво”, заяви Николов пред Нова тв.

Той заяви, че, ако е необходимо може да подаде оставка във всеки един момент.

“Енергийната ни система разполага с достатъчен ресурс, за да може да няма чувствително поскъпване на тока и парното”, смята министърът.

Той коментира и темата за газоподаването в България.

“Имаме техническа възможност да плащаме в рубли, но ако всички други детайли са по нормален начин и “Булгаргаз” не се подлага на риск. “Булгаргаз” има задължение – чисто търговско, да заявява съответните количества от договора. Благодаря на екипа на Българския  енергиен холдинг и на всяко едно дружество под шапката му. Всички управителни органи имат оперативна свобода да взимат решения. След проверка е установено, че от българска страна се спазват всички изисквания по договора с “Булгаргаз”. Това се прави с една цел – България да запази позицията си на лоялен и дългосрочен партньор”, поясни енергийният министър.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Черната смърт: Откъде е тръгнала бубонната чума?

“Съществуват различни теории за произхода на Черната смърт”, казва Йоханес Краузе от института “Макс Планк”. ...