Home » България » Шаламанов: Коалицията няма да се разпадне
d188d0b0d0bbd0b0d0bcd0b0d0bdd0bed0b2 d0bad0bed0b0d0bbd0b8d186d0b8d18fd182d0b0 d0bdd18fd0bcd0b0 d0b4d0b0 d181d0b5 d180d0b0d0b7d0bfd0b0 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Шаламанов: Коалицията няма да се разпадне

Шаламанов: Коалицията няма да се разпадне

Не смятам, че правителството е под риск да се разпадне. Мисля, че БСП няма да излезе от правителството, защото с това ще загуби възможността да бъде част от обновлението на България и от изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост, както и плановете за превъоръжаване и развитие на отбранителната ни индустрия. Това заяви пред News.bg бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов по повод утрешното извънредно заседание на Народното събрание, на което трябва да стане ясно дали ще окажем военна помощ на Украйна.

Аргументацията си за това, че коалицията няма да се разпадне, Шаламанов обясни с това, че България има изключително важни задачи за решаване и амбициозни цели, с които правителството било избрано в парламента. Правителството успешно ще премине предизвикателството, но предстоят и много други, очаква бившият служебен министър на отбраната.

Той счита, че депутатите ще гласуват да се окаже военна помощ на Украйна, тъй като това е волята на мнозинството от народните избраници, до голяма степен и в опозицията, с изключение на “Възраждане”.

Това е само един от трите елемента, които са необходими – заедно с това решение, трябва парламентът да ускори работата по приемане на програмата за превъоръжаване и създаване на инвестиционния фонд, да окуражи правителството за използване на инструмента на многонационалните сили за бързо укрепване на нашите отбранителни способности, докато получим новата техника и докато се освободим от старата техника, настоя Шаламанов.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-03

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Слънчева сряда, по-хладно по Черноморието

Днес ще преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове в западната половина от ...