Home » България » Бойко Рашков намекна за прокурорски саботаж на проверката на подслушването

Бойко Рашков намекна за прокурорски саботаж на проверката на подслушването

Сподели новината

Прокурори са започнали да привикват служители на МВР, назначени от вътрешния министър Бойко Рашков да проверяват скандала с подслушването на политици. Това е потвърдил МВР-шефът пред Bird.bg.

По негова заповед преди дни са започнали проверки в две служби на МВР – „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП. Назначена е била комисия по проверката. Веднага от прокуратурата са започнали да постъпват искания за даване на информация за същите служители.

Във вторник вечерта в кабинетите им са започнали обиски. Според Bird.bg тези действия са били разрешени от спецсъда.

Служителите на МВР са били привиквани за разпит в Националната следствена служба. Сред търсените за разпит фигурирали дори имената на новите шефове на ДАНС и ГДБОП – Пламен Тончев и Калин Янков.

Според Рашков целта на всичко това е да се компрометира проверката на скандала с подслушванията. Той е заявил, че има информация, че в последните дни са унищожавани голямо количество документи. Заради привикване от страна на прокуратурата е бил принуден да подмени двама от служителите в проверяващата комисия.

Досега от прокуратурата не са давали никаква информация за подобна акция. По скандала с подслушването държавното обвинение досега мълчеше. Само веднъж бе съобщено, че e възложена проверка на Бюрото за контрол на СРС.

Според различни твърдения броят на подслушваните политици от опозицията може да надхвърля 80 души.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената