Home » България » Работещи в „Арсенал“ протестираха, искат транспорт

Работещи в „Арсенал“ протестираха, искат транспорт

Сподели новината

Работещи в "Арсенал" протестираха, искат транспорт

Снимка: БГНЕС

Работници на казанлъшкия завод „Арсенал“ излязоха на протест с настояване да им бъде възстановен транспортът до работното място.

Протестът се проведе пред сградата на Община Стара Загора, предаде БГНЕС.

Още по темата

12 яну 2022 13:51

18

От понеделник голяма част от състава на дружеството е в отпуск след заповед на изпълнителния директор, която е в сила до 11 февруари. В нея е посочено, че няма да се движат и автобусите до други населени места, в това число и Стара Загора.

Хората казват, че транспортът и средствата, които им се полагат за отдалеченост, няма да бъдат възстановени и след 11 февруари, и те ще бъдат принудени сами да търсят начини за придвижване до „Арсенал“ в Казанлък и завода в Мъглиж. Те започнаха и подписка, която ще внесат в Община Стара Загора, ще бъде изпратена и до синдикалните организации.

Отпускът за голяма част от работниците е заради поскъпване на енергоносителите и суровините, както и и заради пандемията. В предприятието работят близо 9 хиляди души от региона.
 

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар