Home » Наука и технологии » Стана ясно защо Apple Watch не работи с Android

Стана ясно защо Apple Watch не работи с Android

Сподели новината

След като Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу Apple, обвинявайки компанията в поддържане на незаконен монопол върху пазара на смартфони и свързаните с тях услуги, Apple направи неочаквано разкритие. Въпреки че е изправена пред критики за затворената си екосистема, Apple съобщи, че е проучила възможността да направи своя Apple Watch съвместим с телефони с Android за период от три години.

Това разкритие идва в отговор на твърденията на Министерството на правосъдието, че Apple ограничава достъпа до своята екосистема. Понастоящем Apple Watch може да се използва само с iPhone. Министерството на правосъдието твърди, че като насърчава потребителите да купуват Apple Watch, Apple на практика увеличава разходите за преминаване към смартфон, който не е на Apple, тъй като това би довело до замяна на скъпия Apple Watch със съвместим смарт часовник за устройства с Android.

Apple твърди, че технически ограничения не позволяват интегрирането на Apple Watch с телефони с Android. Това разкритие е важно, като се имат предвид по-ранни доклади, в които се предполагаше същото, но Apple едва сега го призна официално в контекста на правния контрол.

Поставете оценка:




2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар