Home » Наука и технологии » General Motors няма да се откаже от ДВГ

General Motors няма да се откаже от ДВГ

Сподели новината

General Motors беше един от първите производители на автомобили, който пое курс към електрификация, но за разлика от много конкуренти, няма да се откаже напълно от двигателите с вътрешно горене.

Да, GM иска да изпревари Tesla в продажбите на електрически автомобили, но това не означава, че американският автомобилен гигант ще спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене, както потвърди президентът на GM Марк Ройс.

В разговор с журналисти ръководителят на GM каза, че неговата компания не е готова да напусне „традиционните масови сегменти“ на автомобилния пазар, където, както и преди, моделите с двигатели с вътрешно горене доминират с голяма разлика.

„Ерата на ДВГ още не е приключила. Ние няма да се откажем от нашите двигатели с вътрешно горене. Ние продължаваме да сме лидери в сегмента на SUV-та и пикапи с GMC и Chevrolet. Това важи както за пълноразмерните, така и за средноразмерните версии и на други модели от концерна“, каза президентът на General Motors.

В същото време General Motors ще продължи да инвестира в разработването на електрически превозни средства и разработването на системи за автономно управление. До средата на текущото десетилетие американската компания планира да инвестира около 35 милиарда долара в тези две области.

Както Марк Ройс отбеляза в друго интервю, до 2025 г. инвестициите в сектора на електрическите превозни средства ще започнат да дават плодове. „Тогава ще започнем да правим пари от електрически автомобили и маржът ще бъде много добър “, обобщи Ройс.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар