img

General Motors няма да се откаже от ДВГ

/
/
/
5 Views

General Motors беше един от първите производители на автомобили, който пое курс към електрификация, но за разлика от много конкуренти, няма да се откаже напълно от двигателите с вътрешно горене.

Да, GM иска да изпревари Tesla в продажбите на електрически автомобили, но това не означава, че американският автомобилен гигант ще спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене, както потвърди президентът на GM Марк Ройс.

В разговор с журналисти ръководителят на GM каза, че неговата компания не е готова да напусне „традиционните масови сегменти“ на автомобилния пазар, където, както и преди, моделите с двигатели с вътрешно горене доминират с голяма разлика.

„Ерата на ДВГ още не е приключила. Ние няма да се откажем от нашите двигатели с вътрешно горене. Ние продължаваме да сме лидери в сегмента на SUV-та и пикапи с GMC и Chevrolet. Това важи както за пълноразмерните, така и за средноразмерните версии и на други модели от концерна“, каза президентът на General Motors.

В същото време General Motors ще продължи да инвестира в разработването на електрически превозни средства и разработването на системи за автономно управление. До средата на текущото десетилетие американската компания планира да инвестира около 35 милиарда долара в тези две области.

Както Марк Ройс отбеляза в друго интервю, до 2025 г. инвестициите в сектора на електрическите превозни средства ще започнат да дават плодове. „Тогава ще започнем да правим пари от електрически автомобили и маржът ще бъде много добър “, обобщи Ройс.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

Твоят коментар