Home » Новини » Експерти: Няма нито една преведена рубла за газ

Експерти: Няма нито една преведена рубла за газ

Сподели новината

Експерти: Няма нито една преведена рубла за газ

Снимка: НОВА

„Към днешна дата няма нито една преведена рубла за получаване на природен газ. Вече това кой е открил тези сметки и кой ги управлява са допълнителни въпроси, които не са маловажни. Русия иска да разедини максимално много Европа”. Това  заяви енергийният експерт Васко Начев пред Нова тв.

„Става дума за това, че търгуват фирми. Важно е кога се смята плащането за извършено. Рублата не е конвертируема. Когато искате да се плаща така, както е определила курса Руската централна банка, всъщност искате българската, италианската компания или който и да е, да прави онова, което иска Путин”, обясни икономистът Красен Станчев.

И двамата са на мнение, че от тук нататък „Газпром” ще се бори за потребители.  

„Най-хубавото нещо, което се случи е, че „Газпром” е на опашката спрямо другите да се борят за пазарен дял. Поведението им ще бъде различно от тук нататък. Потреблението на природен газ и нефт е изключително спаднало”, допълни Начев.

„„Газпром” сега ще моли да има договор не само с България, а и с всички останали страни”, поясни Станчев. 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар