Home » Новини » Завръща ли се коронавирусът?

Завръща ли се коронавирусът?

Сподели новината

През изтичащата седмица в света е регистриран двоен ръст на новозаразените с коронавирус. От 15 май до 21 май са регистрирани над 5.7 милиона заразени, което е със 70% повече в сравнение с предходния подобен период и съответства на нивото от края на април.

Смъртността също нарасна рязко. За седем дни 24 900 души са починали от коронавирус, което е със 134% повече спрямо седмица по-рано. През предходните четири седмици бяха регистрирани по-малко от 20 000 смъртни случая в следствие на коронавирус.

Нова вълна в Америка

Вече втора седмица САЩ са на първо място по заболеваемост от коронавирус в света. През седмицата там са открити над 570 000 нови случая. За последните дни са регистрирани над 100 000 заразени на ден, което не се е случвало от февруари на текущата година.

Увеличение на заболеваемостта се регистрира и в Аржентина и Колумбия. В същото време в Канада, въпреки резкия скок в средата на април, сега ситуацията се стабилизира.

Високи нива в Европа

Сред европейските страни все още най-високите нива на заболеваемост са в Германия, където коронавирусът е откриван при около 50 000 души на ден. Във Франция и Италия всеки ден се разболяват около 30 000 души, в Испания – около 20 000. В Португалия през последните дни също са открити над 20 000 заразени, което е максимумът за последните 3 месеца.

А в Русия броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция за една седмица за първи път от февруари надхвърли предишните 7 дни.

Азия и Австралия

В Азия най-трудно се развива ситуацията в КНДР, където на 2 май Централната телеграфна агенция на Корея съобщи за първи път за откриване на коронавирусна инфекция в страната. На този фон започна и разпространението на треска. Общият брой на такива случаи е надхвърлил 2,64 милиона, а сега са се възстановили около 2,06 милиона души. Броят на починалите е 67.

Не беше възможно напълно да се стабилизира ситуацията в Япония, където броят на случаите на ден все още надхвърля 40 000 души.

В Австралия заболеваемостта също продължава да нараства. Там всеки ден близо 50 000 души са диагностицирани с коронавирус, което не се е случвало от средата на април на текущата година.

Смъртност

В САЩ за разглеждания период умират над 1500 души, което е най-високата цифра в света. На второ място е Германия, където за седем дни са регистрирани около 800 смъртни случая, на трето е Русия (около 700). В Канада на 19 май стана известно за 240 смъртни случая на ден, което е втората най-висока цифра за периода на пандемия. Смъртността в страната започна рязко да нараства от началото на април.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар