Home » Новини » Плащаме в левове, получаваме рестото в евро през 2024 г.

Плащаме в левове, получаваме рестото в евро през 2024 г.

Сподели новината

През първите шест месеца от въвеждане на еврото „Български пощи“ ще обменят безплатно банкноти и монети от левове в евро. През следващите шест месеца обаче ще имат право да налагат такса за услугата. Без комисионни ще се обменя единствено в БНБ, гласи Планът за въвеждане на еврото в България.

В документа за стартова дата е посочена 1 януари 2024 г., като до 31-ви януари ще плащаме с две валути – лева и евро.


Търговците ще понесат голямата тежест от влизането на България в еврозоната. Още първия месец те ще са длъжни да връщат рестото в евро дори ако клиентът е платил в левове. Малки и средни фирми, чиито информационни системи, хардуер и софтуер не са пригодени за работа с евро също ще пострадат. Те ще трябва да инвестират за своя сметка в доработка. Плановете обяви служебният финансов министър Асен Василев.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената