Home » България » Шефът на бюджетната комисия разкри дали той е човекът, който Дончева е предложила пари за разделяне ПГ на ИТН

Шефът на бюджетната комисия разкри дали той е човекът, който Дончева е предложила пари за разделяне ПГ на ИТН

Сподели новината

Методът за актуализиране на пенсиите се основава на действителния осигурителен доход, докато методът, предложен от служебното правителство, не се основава на действителния осигурителен доход. Това заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси и депутат от „Има такъв народ“.

Според Любомир Каримански е важно да се подчертае, че средствата са осигурени до края на годината, а за следващата година те могат да бъдат осигурени от източници в публичния сектор, където разходите могат да бъдат оптимизирани и по -висок дял от приходите показано. „Концесиите в България са силно подценявани като такси, събирани от държавата. Компанията“ Dundee Precious Metals „е добивала и изнасяла суровини в размер на 12 200 тона злато за повече от 1,2 милиарда лева. Концесионната такса на тази компания е 1 % „Защо прокуратурата не обърна внимание поне на един от докладите на Сметната палата? Ето една възможност за оптимизиране на разходите в публичния сектор, така че приходната част да може да ги има “, каза той.

Каримански обяви ревизия на концесионните договори. „Ние защитаваме интересите на държавата от гледна точка на експлоатацията на природните ресурси на страната. Трябва да се съобразим и с политиката на ЕК за това как и по какъв начин експлоатираме нашите природни ресурси. Направили ли сме всичко възможно за оптимизиране на страната икономика?“ – попита Каримански. Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14 септември, съобщи председателят на бюджетната комисия в Народното събрание.

„Определено съм за изборите 2 в 1, от финансова гледна точка, това е по-разумният вариант“, каза председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Депутатът от ИТН отрече той да е човекът, на когото Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Идваме!“ е предлагала пари за разделяне на парламентарната група, както каза пред БНР председателят на ИТН Тошко Йорданов. Каримански каза, че никога не е чувал за такава среща.

Каримански определи като минимална възможността той да бъде кандидат на ИТН за управител на БНБ. „Не се виждам като министър след предстоящите избори, но като депутат – бих искал да бъда индивидуален депутат с мнозинство от хората“, каза той.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената