Home » Спорт » Байерн Мюнхен се издъни срещу Щутгарт на празника си

Байерн Мюнхен се издъни срещу Щутгарт на празника си

Сподели новината

Щутгарт си тръгна с важна точка от гостуването на шампиона Байерн Мюнхен. Двата отбора направиха атрактивен двубой, който завърши 2:2. Швабите поведоха в осмата минута с гол на Тиаго Томас. Тимът на Юлиан Нагелсман стигна до обрат до почивката с голове на Серж Гнабри и Томас Мюлер. В началото на втората част Саша Калайджич изравни. Баварците на три пъти удариха греда, но и гостите пропуснаха някои отлични възможности да поведат през втората част. В края на срещата Кингсли Коман получи червен картон.

Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен се издъни срещу Щутгарт на празника си

Спечелената точка от Щутгарт пък почти му гарантира участие в плейофа за оцеляване, тъй като вече има преднина от 3 точки пред Арминия и е с доста по-добра голова разлика.

След срещата Байерн получи шампионския трофей, тъй като това е последният им домакински мач за този сезон. Баварците получиха сребърната салатиера за десети пореден път.

Преди двубоя пък Никлас Зюле бе изпратен от феновете и ръководството на клуба. Бранителят си тръгва в края на сезона като свободен агент и преминава в Борусия (Дортмунд).

Преди двубоя феновете на баварците изразиха мнението си за промените в Шампионската лига. “Стоп на реформите в ШЛ. Футболът е за милиони фенове, а не за милиарди евро”, гласеше голям банер зад една от двете врати.

Байерн бе спечелил 18 от предишните 19 двубоя срещу този съперник в Бундеслигата. Изключението бе в края на сезон 2017/18, когато отново очакваше да получи трофея и падна с 1:4 на “Алианц Арена”. Този път сценарият бе малко по-различен. Баварците започнаха на високо темпо и още в третата минута Флориан Мюлер направи отлично спасяване. Щутгарт също създаде няколко възможности и в осмата минута поведе. Мармуш отлично намери Томас и той с хубав удар откри резултата.

Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен се издъни срещу Щутгарт на празника си

Домакините можеха веднага да отговарят, но удар на Мюлер срещна гредата. Малко по-късно Горетцка пропусна от прекрасна позиция. Байерн продължи да напада и да създава положения. В 28-ата минута Томас Мюлер стреля с глава, а вратарят направи още едно великолепно спасяване. Изравняването дойде в 35-ата минута, когато отлична комбинация, минала през Кимих и Горетцка завърши с подаване към Гнабри, който насочи топката към мрежата. Мавропанос я отклони преди да влезе във вратата, но не успя да предотврати попадението.

Малко преди почивката Томас Мюлер даде преднина на баварците, след като отлично се обърна в наказателното поле и насочи топката към мрежата. Така той отпразнува новия си договор с клуба с гол. За него това бе гол номер 227 във всички турнири, като само Левандовски и Герд Мюлер имат повече за Байерн.

В началото на втората част обаче Щутгарт изравни. Домакините не успяха да изчистят и центриране на Соса бе засечено с глава от Калайджич. Секунди по-късно австрийският нападател имаше великолепен шанс отново да се разпише, но стреля слабо и не затрудни Нойер. Фьорстер също пропусна отлична възможност в 75-ата минута. Левандовски пък бе близо до гол малко по-късно, но блестяща намеса на вратаря, който отби топката в гредата, го предотврати. Двата отбора не спряха да атакуват до края, но до нов гол не се стигна.

Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен се издъни срещу Щутгарт на празника си

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар