Home » Спорт » В Париж ставаме свидетели на ритуалното самоубийство на един от най-ярките таланти в съвременния футбол

В Париж ставаме свидетели на ритуалното самоубийство на един от най-ярките таланти в съвременния футбол

Сподели новината

Килиан Мбапе официално излезе от графата на младите таланти с потенциал за величие, тъй като наскоро навърши 23 години, но с решението си да преподпише договора си с ПСЖ изпълни ритуално самоубийство, с което се обрече завинаги да бъде човекът, който избра парите пред славата.

Френският нападател поднови контракта си до 2025 г. срещу сумата от €118 млн. на сезон, което е абсолютен рекорд за всеки един спортист в света.

Мнозина гледат със съжаление към тази новина, защото това означава, че парите наистина са се превърнали в единственото, към което се стремят младите таланти днес.

Мбапе имаше възможност да играе за Реал Мадрид, където без съмнение го очакваха най-великите неща, които един атлет може да си пожелае. Той имаше възможност да играе за Барселона, за Ливърпул, за Байерн Мюнхен и къде ли още не, но вместо това избра арабските милиарди.

Моите уважения към Пари Сент Жермен, но това далеч не е клуб, който притежава нужната харизма, за да се нареди някога сред колосите в тази велика игра. И причината не е, че няма да спечели Шампионската лига. Дори това е прекалено вероятно да се случи в близките години. Причината е, ако нещо не се постига с пари, то се постига с много пари.

Защо децата се влюбват в един или друг спорт? Питам за деца в най-ранна възраст, когато „Царица Парица“ не е нищо повече за тях от тема за разговор сред възрастните. Едно дете първо открива нещо от себе си при хората от телевизията, от стадиона, от залата. Детето се влюбва в символите, с които се дават с личния пример от най-успешните спортисти. Всеки иска да е следващият Лионел Меси, Кристияно Роналдо, Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс, Роджър Федерер, Рафаел Надал и всички онези, които се пожертвали всичко за спорта, а едва след това той им се е отблагодарил.

Килиан Мбапе, Неймар и Ерлинг Холанд са само шепа от морето таланти, които недвусмислено доказаха, че играят футбол не от душата и сърцето си, а от алчността към парите. Най-жалкото е, че с това те дават пример за новите ценности на съвременния свят.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар