Home » Свят » Белгия изпраща допълнително снаряжение за Украйна и запълва отбранителните запаси

Белгия изпраща допълнително снаряжение за Украйна и запълва отбранителните запаси

Сподели новината

Белгия ще изпрати допълнителни количества оръжие и оборудване за Украйна, съобщи днес министърката на отбраната Людивин Дедондер, цитирана от местни медии.

По нейните думи правителственото решение предвижда Украйна да получи пратки за 11 милиона евро. Ще бъдат осигурени също бронежилетки и средства за нощно виждане. Цялото изпратено оборудване ще бъде белгийско производство.

Белгийското правителство е решило също да допълни част от запасите си с войсково въоръжение.

В началото на войната в Украйна Белгия реши да изпрати на властите в Киев гранатомети и пушки, както и част от петролните си запаси, равняващи се на еднодневно потребление.

По-късно белгийските власти запорираха имущество на руски представители за около 10 милиарда евро – решение, за което медиите уточниха, че засяга лично руския президент Владимир Путин.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар