Home » Свят » Във Великобритания се оценява спадът в производството на петрол в Русия

Във Великобритания се оценява спадът в производството на петрол в Русия

Сподели новината

Добивът на петрол в Русия вече е спаднал с милион барела на ден от избухването на военните действия в Украйна, а след влизането в сила на санкциите намаляването може да се удвои. Това стана известно по време на телеконференция с анализатори, каза ръководителят на британската петролна и газова компания BP Бърнард Луни, цитиран от РИА Новости.

Според него през май руските петролни компании също няма да могат да запазят априлското ниво на производство. Невъзможно е да се опровергаят или потвърдят думите му с помощта на официалната статистика, пише Лента.ру. Още през март Министерството на енергетиката спря да публикува данни за производството и рафинирането на петрол, напомня изданието. В същото време „Комерсант“, позовавайки се на източници, запознати с оперативната производствена статистика, твърди, че през април Русия е намалила средния дневен добив на петрол с 8,7 процента в сравнение с март, което е сравнимо с цифрите, цитирани от Looney.

Експертите отбелязват, че спадът се дължи на отказа на европейските потребители от руски петрол. Пренасочването на суровини към други пазари отнема време, както и изгодни оферти за нови клиенти.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар