Home » Свят » Стотици хора бяха евакуирани от Мариупол в ДНР

Стотици хора бяха евакуирани от Мариупол в ДНР

Сподели новината

Няколкостотин души бяха евакуирани през изминалия ден от Мариупол до село Безименное в Донецката народна република. Това съобщиха от щаба на териториалната отбрана на ДНР, съобщава РИА Новости.

„През последните 24 часа, от 08:00 часа на 8 май до 08:00 часа на 9 май, 408 души, включително 65 деца, бяха евакуирани от Мариупол в Безименное, Новоазовски район“, се казва в съобщение на щаба. Те обясниха още, че от 5 март в Безименното са евакуирани 29 562 души.

По-рано ООН съобщи, че десетки желаещи да напуснат Мариупол не могат да напуснат и организацията ще продължи да полага усилия за улесняване на евакуацията от района на Мариупол. Според Оснат Лубрани, координатор на ООН в Украйна, организацията ще продължи да се ангажира и с двете страни в конфликта, за да гарантира, че желаещите да напуснат получават гаранции да го направят безопасно и сами да изберат посоката на евакуация.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар