Home » Свят » Стратегия обречена на провал
d181d182d180d0b0d182d0b5d0b3d0b8d18f d0bed0b1d180d0b5d187d0b5d0bdd0b0 d0bdd0b0 d0bfd180d0bed0b2d0b0d0bb - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Стратегия обречена на провал

Стратегия обречена на провал

"Индо-тихоокеанската стратегия на САЩ, насочена към разпалване на конфронтация и подкопаване на мира в региона, със сигурност ще се провали", каза китайският външен министър Уан И на пресконференция след среща с пакистанския външен министър Билавал Бхуто Зардари в южнокитайския Гуанджоу.

Според Уан И народите от Азиатско-тихоокеанския регион са наясно с конфликтите, до които може да доведе хегемонизмът. Той подчерта, че държавите от региона не искат да избират страна, основната цел е насърчаване на регионалната интеграция и изграждане на азиатско-тихоокеанска общност с обща съдба.

САЩ, както отбеляза Уан И, под знамето на „свобода и откритост“ всъщност формират групировки в региона, стремейки се да поставят страните от региона в услуга на своята хегемония. „Фактите ще докажат, че т.нар. "Индо-Тихоокеанска стратегия" е по същество стратегия за създаване на разногласия, разпалване на конфронтация и подкопаване на мира. Независимо как тази стратегия е представена, тя в крайна сметка ще се провали“, каза Уан И на официалния уебсайт на китайското външно министерство.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-05-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

В Южна Африка разследват смъртта на най-малко 22-ма в популярна таверна

Южноафриканските власти разследват смъртта на най-малко 22 посетители на популярна таверна в предградие на град ...