Home » Свят » ФСБ е задържала привърженици на украинска неонацистка групировка

ФСБ е задържала привърженици на украинска неонацистка групировка

Сподели новината

Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) съобщи, че в 23 региона на Русия е задържала 60 привърженици на украинска "неонацистка" групировка и е иззела оръжие, съобщи "Ройтерс", цитирайки руски осведомителни агенции.

ФСБ и преди е съобщавала за тази групировка и я е наричала с абревиатурата "МКУ". През декември руската държавната телевизия обясни, че съкращението означава "Маниаци. Култ на убийците".

ФСБ посочи, че групировката е създадена от украинец под покровителството на украинските разузнавателни служби.

Москва обяви, че "денацификацията" е една от целите на предприетото от нея преди месец военно нахлуване в Украйна, твърдейки, че антируски настроени "нацисти" имат голямо влияние в Киев, предаде БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар