Home » Свят » Икономика на глинени крака! Китай удвоява усилията си за привличане на чуждестранни инвестиции

Икономика на глинени крака! Китай удвоява усилията си за привличане на чуждестранни инвестиции

Сподели новината

Държавният съвет на Китай – органът, осъществяващ изпълнителната власт в страната, обяви план за увеличаване на усилията за привличане на чуждестранни инвестиции, включително разширяване на достъпа до пазара и облекчаване на правилата за чуждестранни инвеститори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пекин ще разшири обхвата на участието на чуждестранни финансови институции на вътрешния пазар на облигации и ще изпълни пилотни проекти за облекчаване на изискванията за достъп на чуждестранни инвестиции в определени сектори, включително в технологични иновации. Китайските власти също така ще разширят достъпа на чуждестранни финансови институции до банковия и застрахователния сектор на страната.

Планират се и мерки за засилване на защитата на правата на интелектуална собственост, както и подобряване на правилата за трансграничния обмен на данни.

По-късно днес се очаква Китайската народна банка (PBOC) да остави без промяна основната си референта лихва. Основната лихва по едногодишен заем (LPR) сега е на ниво от 3,45 на сто, а петгодишният лихвен процент, който обслужва референтната лихва по ипотечните кредити, е 3,95 на сто.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар