Home » Свят » Китай: Не съществува перфектна страна в областта на човешките права

Китай: Не съществува перфектна страна в областта на човешките права

Сподели новината

Президентът на Китай Си Цзинпин е разговарял днес с върховния комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет, която е на посещение в Китай, предаде Франс прес.

"Въпросите, свързани с правата на човека, не трябва да бъдат политизирани и инструментализирани или да има двойни стандарти във връзка с тях", е казал Си Цзинпин пред Бачелет, съобщава китайската телевизия Си Си Ти Ви.

Срещата във видеоконферентен формат се проведе след нови разкрития на медиите относно репресиите в китайския район Синцзян.

"Във всяка страна има различна ситуация с човешките права и следователно има и различен път за развитие в областта на човешките права, който трябва да отговаря на националните условия", допълни Си пред Бачелет. "Не съществува перфектна страна в областта на човешките права", добави той.

Вчера консорциум от 14 чуждестранни медии публикува документи, за които каза, че са получени чрез хакерска атака срещу компютрите на полицията на Синцзян. Документите хвърлят светлина върху ситуацията на уйгурите там. Сред тях има хиляди снимки, за които се твърди, че са направени в лагерите за задържане на уйгурите. На тях се виждат лицата на много задържани, сред които жени, деца и възрастни. Документите освен това потвърждават идеята, че в Синцзян има репресия на уйгурите, разпоредена от върховете на китайската власт, предаде БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар