Home » Свят » Кристалина Георгиева: Субсидии за най-бедните

Кристалина Георгиева: Субсидии за най-бедните

Сподели новината

Кристалина Георгиева: Субсидии за най-бедните

Снимка: БГНЕС/EPA

Правителствата трябва да субсидират основните разходи на най-бедните граждани.

Още по темата

20 май 2022 13:33

79

17 май 2022 13:15

73

Това обяви ръководителят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева пред Би Би Си.

Георгиева смята, че трябва да има ясен начин за предоставяне на субсидии. За предпочитане е те да бъдат предоставени директно на хората.

„Единият приоритет е да помогнем на най-бедните хора, които имат трудности да покриват основните си сметки. Вторият е да подкрепим предприятията, които имат трудности в тази среда“, заяви Георгиева.

Ролята на МВФ е да работи с правителствата за стабилност на световната икономика. Повишаването на стойността на основните стоки, обаче създава затруднения в тази насока.

Георгиева призова да се обърне внимание на въздействието, което по-високите разходи по заемите ще окажат върху правителствата. За това и управляващите трябва да са много внимателни как харчат държавните средства.

Продължават разговори за решения по стандарта на живот на хората.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар