Home » Свят » Удължиха военното положение в Украйна до 23 август

Удължиха военното положение в Украйна до 23 август

Сподели новината

Върховната Рада на Украйна удължи военното положение и общата мобилизация в страната с още 90 дни. Според агенция РБК-Украйна, Радата е гласувала за удължаване на военното положение с три месеца – до 23 август. Освен това страната разширява общата мобилизация.

На 24 февруари беше въведено военно положение в цялата страна. На 18 май президентът на Украйна Владимир Зеленски предложи удължаването му и внесе в Радата съответен законопроект. Преди това военното положение в страната беше удължено за срок от 30 дни.

В съответствие с решенията, взети от властите, на военнослужещите е забранено да напускат страната, а на 14 май беше съобщено, че петиция за премахване на тази забрана е събрала 25 000 гласа за 3 дни, което е достатъчно, за да бъде разгледан от президента Владимир Зеленски.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар