Home » България » Важните новини във ФАКТИ на 31.05.2022 г.

Важните новини във ФАКТИ на 31.05.2022 г.

Сподели новината

Нова идея: Бонус срещу донос за укрити данъци и осигуровки

Паричен бонус за всеки, който подаде сигнал за данъчно нарушение. Идеята за законопроекта е на „Продължаваме промяната“. Бонусът ще е 10% от допълнителните приходи, влезли в хазната, благодарение на информацията от граждани и фирми.

Управителят на БНБ обясни предимствата на еврозоната

Вероятността една страна да катастрофира икономически е по-голяма, ако е в периферията на ЕС, отколкото ако е в еврозоната.

Борисов към Манфред Вебер: Тотален хаос е, искат да водят бежанците на палатки

„Когато не можеш да свършиш работа, се оправдаваш с войната“. Това заяви бившият министър-председател Бойко Борисов на среща с председателя на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

Кирил Домусчиев: Обещанията от властта не бяха изпълнени, протестът не е отменен

„Протестът ни не се отменя, а се отлага. Тъй като обещанията, които бяха дадени за компенсацията заради цената на тока и газа не бяха решени, въпреки че получихме обещания. Нито една наша фирма не отчита напредък в разговорите. Няма нищо черно на бяло и в мерките, което да касае пряко бизнеса. Това са мерки, които не приемаме и не считаме, че ще помогнат за намаляване на инфлацията, от която всички страдат. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на заседание на Общото събрание на КРИБ, съобщи Novini.bg.

Половината от партийните приходи идват от държавната хазна

На общо 38 391 735 лв. възлизат официалните приходи на политическите партии у нас за 2021 г. Това показват сметките на Института за развитие на публичната среда, които анализаторите основават на подадените от формациите финансови отчети в Сметната палата за миналата година, цитирани от „Сега“.

Украинци в шок от палатковите лагери

Новият план на правителството за украинските бежанци предвижда те временно да бъдат настанявани в палаткови лагери и фургони в Сарафово и Елхово, но само тези, които няма къде да отидат след 31 май.

Обсъждат се три варианта на българския „Магнитски“

Работна група в министерството на правосъдието обсъжда три варианта на българския закон „Магнитски“, съобщи ресорният министър Надежда Йорданова

Теодора Генчовска: Не преговаряме! Няма никакъв напредък със Скопие

Не, не преговаряме, подготвяме се за официална визита на експертните екипи на външно министерство на България и външно министерство на РС Македония.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар